الأحد، 16 مايو 2010

من كل بـلد أكلة

أكــلـة عــراقــي
كــبــاب مــلـوكـي
المقادير :
1\2 كيلو لحمة مفرومة
1 بصلة صحيحة
1 بصلة مفرومة
طماطم مقطعة صغير
كرفس مقطع صغير
2 عيش شامى محمر فى الزيت بدون تقطيع
2 معلقة دقيق
ملح وفلفل
2 معلقة معجون طماطم
3 معالق مياه
معلقة زبدة
الطريقة :
1- نضع المياه علي علي معجون الطماطم ونقلب
2- نضع علي اللحمة المفرومة البصلة المفرومة والدقيق والملح والفلفل ونقلب
3- نقطع البصلة السليمة الى جوانج ونحمرها فى الزيت حتى تمام النضج اى لمدة 10 دقايق
4- نقوم بعمل صوابع كفته باللحمة المفورمة وتحميرها فى الزيت
5- نحضر صينية ونضع فى الاسفل زبدة مع معلقة الصلصة بمياه ثم نضع عليها رغيف عيش شامى محمص ونضع طبقة من البصل الناضج ثم طماطم المقطعة والكرفس ثم الكفتة ثم طبقة اخري من البصل والطماطم والكرفس ثم العيش عليهم
6- فى النهاية نضع علي وش الرغيف شوية صلصة طماطم بالمياه ونضع فى الفرن لمدة 5 دقايق
أكلة فـرنـســية
المقادير :
350 جرام كبد فراخ ( المفروض كبد وز او بط بس الموجود )
جوزة طيب
3 فصوص ثوم مفروم
ملح وفلفل
كوب كريمة
كوب لبن
4 صفار بيض
2 بيضة كاملة
الطريقة :
1- نبشر جوزة الطيب علي الكبد مع الملح والفلفل مع معلقتين ثوم مفروم ونتركها ساعة للتتبيل
2- نضع كل المكونات السابقة فى الخلاط
3- نصفى الخليط فى صينية غويطة
4- نضع الصينية فى حمام ماء فى الفرن من الاسفل لمدة 30 دقيقة
5- نخرج الصينية ونتركها حتى تبرد ثم نضعها فى الثلاجة
وتقدم كمقبلات شهية


أكــلـة إيـطـالـيـة
المقادير :
2 صدر فراخ بالجلد
معلقة شمر
معلقة زعتر فريش
روز مارى
ملح وفلفل
2 بطاطس مقطع مكعبات
10 فصوص ثوم
زيت زيتون
3 معالق بقدونس مقطع
الطريقة :
1- نتبل الفراخ بالزعتر والشمر والملح والفلفل ونحمرها فى زيت الزيتون
2- بعد ما تنضح نضعها بالفرن
3- نحمر فى نفس زيت الزيتون الذي تم تحمير الفراخ به البطاطس حتى تمام النضج نضع عليها الثوم ثم البقدونس ونضعها علي الفراخ

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق