الأحد، 16 مايو 2010

طريقة عمل الممبــار المصري


النهارده هقولكم طبق غريب شويه بس انا بحبه جدااااااااااااااا
بمووووووووووووووووت فيه


الطبق عندنا فىى مصر اسمه ممباررر
لكن فى بلاد تانيه اسمه عصبان


المهم

العصبان او الممبار






حزمة بقدونس _ حزمتين بصل اخضر - حزمة شبت -2 بصل يابس - نعناع اخضر او يابس - وممكن اضافة كزبرة وريحان(حبق) - شطه- فلفل اسود - ارز حوالي كوب او حسب الكميه - كمون -زيت
وطبعا اساس الطبخة وهوالامعاء


الطريقة:



نفرم جميع الخضار واللحم فرم خشن ثم نضيف الارز والزيت ونتبل الحشو بالفلفل و معجون الطماطم والملح المهم زى اى محشى و الحشوه هى



ملحوظات مهمه للحشو



1- طبعا لما نحشى لازم المحشى يكون فيه كميه قليله جدا من الارز
يعنى كانه فاضى تقريبا

2- وحدات الممبار يجب ان تقطع بمقاسات معقوله الطول حتى يتم حشوها بسهوله يعنى فى ضعف طول حبه الباذنجان المحشى كده


3- الى تحب تخرم الوحدات بالشوكه لسهوله النضج و ممكن من غير تخريم



4- قبل و ضع الممبار فى الحله يجب ان نتاكد من انها بتغلى جيدا



5-
يجب التاكد من غلق الوحدات جيداا بالخله( سلاكه الاسنان ) قبل انزالها فى الحله حتى لا يخرج الرز منه





- عند النضج يجب عدم تركه فتره طويله فى الماء لانه ممكن يتمزق


7- يحمر الممبار قبل التقديم مباشره


يستحسن قبل الحشو ان يقطع الى مقاسات صغيره حتى تكون كل واحده مستقله بذاتها و لا نظطر الى تقطيعه هكذا اذا كانت الوحدات المحشوه طويله

بالف هنااااااااااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق